начална компютърна грамотност

Курсът по първоначална компютърна грамотност е предназначен за хора без никакъв опит. Ако вие сте пенсионер и до сега не сте работили с компютър, искате да се преквалифицирате или просто искате да научите нещо ново, значи сте попаднали на правилното място. Не е нужно дори някога да сте сядали зад компютър. Завършвайки този курс, вече ще се чувствате много по-уверени и тези машини вече няма да ви изглеждат така плашещи, както досега.

Първите няколко урока от обучението са предназначени за запознаване с основните съставни части на една компютърна конфигурация. Ще разберете от какво е направен компютъра и какво е предназначението на основните му възли. Ще си поговорим за наглед неразбираеми неща като хард диск, оперативна памет, процесор, видео и аудио карти, монитори, карта за връзка с Интернет и др. Част от този модул е запознаването с периферните (външните) устройства, които можете да свържете към компютъра си. Това са мишки, клавиатури, принтери, аудиосистеми, флаш памети и др., както и комуникационните портове, чрез които те се свързват към компютъра, за да могат успешно да си „говорят” с него.

Втората част от обучението цели да ви запознае с основните на най-разпространената операционна система Windows. Това е софтуерът (програма), който оживява хардуера на компютъра (онези неразбираеми термини, за които стана вече дума) и дава възможност на използваните от вас приложения да работят. Ще се научите как да правите някои настройки на компютъра си, като например настройване на датата и часа, резолюцията на екрана си, смяна на фоновата картина на работния ви плот, скоростта на мишката или пък да конфигурирате желаният от вас метод за въвеждане на текст. Ще разберете как да създавате, изтриване, преименувате папки, как да копирате и премествате файлове.

Следващият етап от курса са външните носители на информация. Обясняват се принципите на работа с компакт дискове и флаш памети – как да ги използвате за пренасяне на информация до компютър на ваш приятел или просто, за да занесете във фото студио за отпечатване вашите семейни снимки.

Последната част от курса е насочена към работата с Интернет. Ще разберете как да работите с браузър, за да имате достъп до любимите си страници. Ще се научите как да намирате търсена от вас информация чрез най-популярният Интернет търсачка google. Ще можете да регистрирате своя електронна пощенска кутия, както и да изпратите първият си имейл.

Нагледно ще се убедите как компютърът може да се използва и за забавление. Ще се научите как да гледате филми, да слушате музика и да бъдете винаги близо до приятелите си чрез програми за комуникация като Skype или социалната мрежа Facebook.

Завършване на курса.

След успешното завършване на курса за първоначална компютърна грамотност вече ще сте готови да се гмурнете в безбрежното море на компютърните технологии и да запишете друг компютърен курс.

Компютърен Специалист

Компютърен Специалист

Компютъра е необходимост във всеки дом, не само за забавление. С помоща му ние пазаруване, заплащане на сметките си, обучаваме се дистанционно, даже и работим от своя дом. Той е връзката ни с колегите, приятелите и семейството ни. На курса ще предоставя достъпна, полезна и любопитна информация, например: Как да работим ефективно с компютър ? Методи за предпазване от зловреден софтуер (вируси) или кражба на лични данни ?!